Inovell + a Zala ZONE járműipari tesztpályán

 

2020. szeptember 7., Győr-Mosonmagyaróvár

A Credobus a TÜV Rheinland-KTI Kft.-vel közösen mutatta be tavasszal az Inovell + fejlett biztonsági asszisztens rendszereinek működését a Zala ZONE járműipari tesztpályán. A dinamikus tesztelésen – amelyet a meglévő és újonnan elkészült pályaelemek bemutatására szervezett az Autóipari Próbapálya Zala Kft. – a Credobus és a TÜV Rheinland-KTI mellett a Knorr-Bremse, a BOSCH, a Continental, az AVL, a Thyssenkrupp, illetve az AImotive vett részt.

Az Inovell + az egyik legbiztonságosabb sorozatgyártású busz, amely passzív- és aktív biztonsági rendszerek sorát vonultatja fel az utasok, köztük az iskolások biztonságos szállítása érdekében. Vázszerkezete teljesíti a legszigorúbb, ENSZ EGB R66.02 szerinti szilárdsági követelményeket, utasülései pedig hárompontos biztonsági övvel vannak felszerelve.

A járművezető a piac legkifinomultabbnak számító vezetéstámogató rendszereire támaszkodhat, amelyek szükség esetén aktívan beavatkoznak a balesetek elkerülése, vagy súlyosságuk csökkentése érdekében. A biztonságot elektronikus stabilitásprogram (ESC), vészfékasszisztens (AEBS), sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDWS), távolságtartó tempomat (ACC), abroncsnyomás-figyelő (TPMS), adaptív féklámpák, fékkopás- és fékhőmérséklet-érzékelő, oldalszélsegéd, visszagurulás-gátló, komfort stop funkció és tolatássegítő kamera fokozza.

Az európai buszgyártás élvonalába tartozó biztonsági technológiák járműspecifikus adaptálása több ezer magyar mérnöki munkaóra felhasználásával valósult meg, amellyel a Credobus a járműbiztonsági kutatás-fejlesztés és innováció terén is vezető helyet foglal el a hazai gyártók között.

A demonstrációról készült videós összeállítás Youtube csatornákon érhető el.


Galéria

További bejegyzések

Húszezer négyzetméteresre bővült a legnagyobb magyar buszgyár

2022. március 25.

Magyarország legnagyobb és legmodernebb autóbuszgyára Mosonmagyaróváron.

Credobus Econell 18 Next: magyar világújdonság

2021. október 14.

Új, magyar fejlesztésű és gyártású csuklós autóbuszt mutatott be a Kravtex-Kühne Csoport.

365/503: megyei siker a VOLÁN buszbeszerzésén

2021. július 21.

Összesen 365 magyar gyártmányú Credobus állhat forgalomba a VOLÁNBUSZ Zrt.-nél.

Közel 200 győri kórházi dolgozót segített a Credobus

2020. július 29.

Új, magyar fejlesztésű és gyártású csuklós autóbuszt mutatott be a Kravtex-Kühne Csoport.

Scroll to Top