2 milliárdos beruházási programot indít a Credobus

2 milliárdos beruházási programot indít a Credobus

2018. április 9., Győr – A Credobus márkát alapító Kravtex-Kühne Csoport áprilisban elindítja 2 milliárd forint összértékű kapacitásnövelő beruházási programját, amely építési- és gyártástechnológiai fejlesztésekkel járul hozzá a gyártó piaci pozíciójának megőrzéséhez. A tejes egészében saját forrásból megvalósuló programban a mosonmagyaróvári autóbuszgyártó csarnok mintegy 4 000, a győri autóbusz összeszerelő üzem pedig 1 000 négyzetméterrel bővül, továbbá modernizálják az 1879-ben felépült öntödét, és csúcstechnológiájú gyártóeszközöket szereznek be. Emellett idén és 2019-ben is új Credobus modellek piaci bevezetését kezdik meg.

A Nemzeti Autóbuszgyártás Cselekvési Programmal összhangban a Kravtex-Kühne Csoport Magyarországon egyedülálló autóbuszgyártó kapacitást hozott létre, 2016 óta pedig közel 500 Credobust adott át a közlekedési szolgáltatóknak. A gépipari cégcsoport a hazai buszpiac további növekedésére építve elindítja kapacitásnövelő beruházási programját, amelyben mintegy 2 milliárd forint összértékű építési- és gyártástechnológiai fejlesztés fog megvalósulni, teljes egészében saját forrásból.

A mosonmagyaróvári gyártócsarnok mintegy 4 000, a győri autóbusz összeszerelő üzem 1 000 négyzetméterrel bővül, ezzel jelentősen nő a vázgyártás, illetve az összeszerelés rendelkezésére álló gyártóterület. Sor kerül az 1879-ben felépült, és legutóbb 101 éve átépített mosoni öntöde teljes rekonstrukciójára is, ahol első lépésként új indukciós kemencét állítanak üzembe. Eközben mindkét telephelyen folytatódnak a gyártástechnológiai fejlesztések: a mosonmagyaróvári Kühnében CNC vezérlésű daraboló centrum és élhajlító gép beszerzése valósul meg, míg Győrben a gyártócsarnok bővítésével és modernizálásával párhuzamosan az összeszerelést támogató technológiai változtatásokat vezetnek be.

A beruházási programon túl a cégcsoport további jelentős saját pénzeszközöket fordít kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységére, így idén és 2019-ben is új Credobus modellek piaci bevezetése kezdődik meg.