Econell

ECONELL

Komfort és gazdaságosság


Racionális, mint ön

Akadálymentes elővárosi buszcsalád a hagyományos elrendezésű hajtáslánc előnyeivel: a Credobus Econell elővárosi alkalmazásban is elérhetővé teszi az akadálymentes szolgáltatást, miközben segít a közlekedési operátoroknak költségeik kézben tartsában. Az eleve gazdaságosan üzemeltethető Econell háromféle hosszváltozatban rendelhető, amely lehetővé teszi a kapacitáskínálat racionalizálását.

Racionális

.

 

3 kiemelt tulajdonság

Alacsony saját tömeg

A Credobus Econell könnyűszerkezetű önhordó vázra, valamint speciális, 19,5 coll-os kerékrendszerre épül, így saját tömege legalább 1 tonnával alacsonyabb a hasonló elővárosi buszoknál. Emiatt több utast szállíthat, kevesebb üzemanyagot fogyaszt és kíméli a környezetet.

10, 12 és 13 méteres változatban is

A megszokott 12 méteres változat mellett az Econell család kiterjesztett méretváltozatokban is rendelhető. A 10 méteres, kompakt modell ideális az aprófalvas térségekben közlekedő, elöregedett és alacsony kihasználtságú járművek kiváltására. A legújabb, 13 méteres variáns pedig elősegíti a racionális járműcserét, hiszen extra utaskapacitása számos alkalmazásban lehetővé teheti a csuklós autóbuszok részarányának csökkentését.

Funkcionális kialakítás

Strapabíró, könnyen tisztítható, egyszerűen javítható. Az Econell utasterének funkcionalitása problémamentes üzemeltetést garantál, miközben barátságos atmoszférát nyújt az utasoknak minden nap. A magas ablakok, a csendes és alacsony rezgésszintű hajtáslánc, a tökéletesített üléselrendezés és a kiváló klimatizálás hozzájárul a napi ingázással járó stressz csökkentéséhez, és növeli az utaselégedettséget.


Tágas

.

Térkoncepció

Kényelmes, legyen szó két megállónyi, vagy két településnyi távolságról. Az Econell nagy kapacitású elővárosi busz, amely akkor sem válik kényelmetlenné, ha hosszabb viszonylatokon kell teljesítenie. A rugalmas alkalmazhatóság a közepes távú utazáshoz fejlesztett üléstípusoknak, az üléstávok precíz megválasztásának, és a jól rakodható csomagpolcoknak köszönhető.

Élvonalbeli technológia

Hajtáslánc

Az Euro 6 C besorolású FPT erőforrás mérnöki csúcsteljesítmény: mindössze 6 725 ccm lökettérfogatú, mégis akár 320 lóerő (235 kW) teljesítmény és 1 000 Nm nyomaték leadására képes. A HI-eSCR rendszerrel kipufogógáz-visszavezetés nélkül (SCR Only) tejesíti a szigorú emissziós előírásokat, ami növeli az élettartamot és az olajcsere-periódusokat.

Sebességváltó

Az elővárosi és regionális alkalmazásokhoz ideális ZF Ecolite robotizált sebességváltó a mechanikus rendszereknél gyorsabb és gördülékenyebb fokozatváltásokat tesz lehetővé, csökkentve a járművezetők terhelését a városközi alkalmazásokban. Emellett hozzájárul az üzemanyag-hatékonyság fokozásához.

Utastájékoztatás

A Credobus által ajánlott opcionális utasinformációs rendszer fedélzeti vezérlőegysége integráltan tartalmazza az audio- és GPS modulokat, így helytakarékos és komplex megoldást nyújt az összes utastájékoztatási feladathoz. A nagy fényerejű kijelzők, a növelt méretű belső monitor, valamint a rendkívül sokoldalú paraméterezhetőség szinte minden üzemeltető számára optimális választást jelent.


Biztonság

Az elektronikus vezérlésű fékrendszerrel szerelt Credobus modellekben a vezető a fékpedállal elektronikus lassítási parancsot küld, amelyet az EBS az összes fékkomponenshez továbbít. Az elektronikus működtetés jelentősen csökkenti a reakcióidőt. Ez azt jelenti, hogy méterekkel rövidebb a fékút, ami döntő lehet a veszélyes közlekedési szituációkban. Emellett a precízebb szabályzás javítja a fékkomfortot, és finomabb megállást tesz lehetővé, a stabilitásprogram (ESC – Electronic Stability Control) pedig jelentősen mérsékli a dinamikus irányváltásokból eredő baleseti kockázatot.

Miért az Econell?

Bizonyítottan gazdaságos

Az Econell igazi sikertípusnak számít, hiszen csak az elmúlt években több száz darabot állítottak forgalomba a regionális közlekedési központok. Ez nemcsak az alacsony üzemanyag-felhasználásnak, hanem a Credobus nyújtotta stabil háttérnek is köszönhető, amely megbízható szállítást, gördülékeny alkatrész-ellátást és országos márkaszerviz hálózatot jelent.

Utasszámhoz igazodó kapacitáskínálat

Az Econell a 12 méteres után már 10 és a 13 méteres változatokban is rendelhető, amely elősegíti, hogy a kapacitáskínálat összhangba kerüljön az utasszámmal. A 13 méteres változattal ráadásul nemcsak a szóló, hanem azok az elöregedett csuklós buszok is kiválthatók, amelyek közlekedését a lecsökkent utasszám már nem indokolja. A koncepció révén ésszerű mértékben csökkenthető a csuklós járművek aránya a járműflottákban, amely jelentős megtakarításhoz vezet.

Pont ami a regionális közlekedési központoknek kell

Körültekintő specifikációjánál fogva az Econell épp azt nyújtja, amire a regionális közlekedési központoknak leginkább szüksége van: gondosan kiválasztott üléstípusok, maximális ülésszámot biztosító üléselrendezés, parktikus belső kialakítás és ésszerű szériafelszereltség, amely a légkondicionálón, valamint az autonóm fűtőkészüléken túl a tolatókamerát is tartalmazza.

Funkciók és szolgáltatások

Könnyűszerkezetű váz, jelentős üzemanyag-megtakarítás

Fokozottan korrózióvédett vázszerkezet

Alacsony belépésű kivitel, akadálymentes utastér

Esztétikus és funkcionális formaterv

Euro 6 C emissziós besorolású motor

SCR Only technológiájú kipufogógáz-kezelés

Robotizált sebességváltó dinamikus fokozatváltási stratégiával

Elektronikus vezérlésű fékrendszer (EBS)

Akár 75 – 80 % vételár arányos magyar értékhányad

Rendkívül alacsony teljes birtoklási költség (TCO)

Országos márkaszerviz-hálózat

Országos konszignációs raktárhálózat

Galéria

Egy kattintásra van az információtól

Kapcsolatfelvétel

8 + 4 =