Az új Econell 12 Next

Megérkezett

A sikermodell új generációja

Az új Econell 12 Next a Credobus legnépszerűbb modelljének örököse. Utánozhatatlanul gazdaságos.

A 19,5"-os futómű és az optimalizált vázszerkezet áttörést jelent a tömegcsökkentésben. Az eredmény: a kategória átlagához képest legalább 1,5 tonnával alacsonyabb saját tömeg.

Buszpiaci innováció - Magyarországról.

1

19,5" kerékrendszer

A gazdaságosság kulcsa.

A 19,5" kerékméret és a vázszerkezet minden pontra kiterjedő optimalizálása legalább 1,5 tonna tömegcsökkentést tesz lehetővé. A magas terhelhetőségű futóművekkel mindez  kompromisszummentes kontrukciót eredményez.

Ultrakönnyű váz

A tömegcsökkentés kulcseleme az optimalizáció. A Kühne konstrukciós- és technológiai know-how-ja biztosítja, hogy az Econell 12 Next ilyen alacsony saját tömeg mellett is megfelel az ENSZ EGB R66.02 szerinti (M3/II. osztályú) szilárdsági követelményeknek.

19,5" futómű-rendszer
2022-09-02-2
Szombath Imre
Főkonstruktőr

Legalább -1,5 tonna

Az Econell 12 Next saját tömege a megszokott 11-12 helyett mindössze mintegy 9,5 tonna.

Amennyiben az összehasonlítás során a konkurens modellek tömegét azonos ülésszámra korrigáljuk, az Econell 12 Next előnye akár még magasabb lehet.

2022-09-05

Azonnali megtakarítás

Az Econell 12 Next alacsony saját tömegével és magas utaskapacitásával a kategória legkedvezőbb fajlagos üzemanyag-felhasználású és legalacsonyabb fajlagos CO2-kibocsátású terméke.

Azonnali kibocsátáscsökkentés gazdaságos költségszinten.

min. 15 % üzemanyag-megtakarítás

- 10.000 kg CO2 / év

Design

Az Econell Next családdal formát adunk a Credobus következő évtizedének.

A kontrasztos-geometrikus design a hangsúlyos X-motívummal, és az integrált tetősíkkal progresszív, mégis tiszteli a magyar buszgyártás formatervezési hagyományait. Az Econell 12 Next a magyar designkultúra kiemelkedő darabja, amely a jövő városképét alakítja.

Tóth János ipari formatervező és a Credobus közös munkája.

Tóth János
Ipari formatervező
22-09-30-2

* A formatervezési folyamat korai vázlatai

2022. 09. 06. 11-14-21 - 21

Izgalmas, kéttónusú fényezés

E-bus ready design, integrált tetősík

Opcionális könnyűfém felnik

Külső keret nélküli elhúzható ablakok

22-09-30-7

Esztétikai élmény

X-motívum: modellnevet idéző formai vonás

Aerodinamikus, hátraívelő sisaklemez

Új visszapillantó tükrök

Sarkos kialakítású, 'Edge-shape' szélvédő

Markáns lámpafészkek

Full LED világítás ragyogó fénygyűrűkkel a nappali menetjelző- és irányjelző funkciókhoz

22-09-30-3

Minden színben jól mutat

Dinnyesárga  Égszínkék

Új architektúra

A Credobus az egyik legnagyobb tapasztalatú gyártó az ultraalacsony tömegű buszok kategóriájában. Az alapoktól újragondolt, önhordó vázszerkezet meghatározó méretváltozásokkal támogatja a kompromisszummentes használhatóságot.

Vázszerkezet
2021-05-31.65
Növelt szélesség

Több megtekintése

2021-05-31.176
Széles első ajtó

Több megtekintése

2021-05-31.50
Nagyfokú stabilitás

Több megtekintése

Hajtáslánc
2021-10-08
Euro 6 E motor

Több megtekintése

zf
Automata sebességváltó

Több megtekintése

Számos újdonság belül

A szemmel látható újdonságokat a módosított vázgeometria foglalja keretbe, amely hozzájárul a kiváló térérzethez és a nagyobb befogadóképességhez.

Credobus Econell 12 Next - 25

Új típusú utasajtók

Új típusú utasülések

Új, fényezéssel harmonizáló légcsatornák

Full LED belső világítás szakaszolási lehetőséggel, ajtó-megvilágítással, sárga hangulatfénnyel

Szélesebb járófolyosókat és kényelmesebb üléselrendezést eredményező vázgeometria

Gépészet a komfort szolgálatában

Hogyan lesz jobb, mint egy teljes hosszban alacsonypadlós busz?

Az utast fókuszba helyező konstruktőri szemlélet a jármű minden elemén tetten érhető: az Econell 12 Next-ben az elvárt utastér-kialakítás határozza meg a szerkezeti felépítést, és nem fordítva!

Bátran állítjuk: az Econell 12 Next kategóriája legjobb térkihasználású és leginkább utasbarát belterű autóbusza - számos érv szól amellett, hogy jobb teljes hosszban alacsonypadlós versenytársainál is.

Az Econell 12 Next szakít a konvencionális, 22,5” kerékméretű buszok szerkezeti kötöttségeivel.

19,5”-os futómű-konfiguráció, alacsony-pozicionálású hajtáslánc-beépítés, mindez kiemelkedő terhelhetőséggel kombinálva.

Az eredmény: rendkívül alacsony belépési magasság, kis méretű kerékjáratok, alacsony dobogók, hátul is csekély padlómagasság - és ami a legfontosabb: piacelső utaskapacitás.

A Next-érvek:

100 érvet is fel tudunk sorakoztatni az Econell 12 Next utasbarát kialakítása mellett. Íme 12, amelyek az egyedülálló futómű-konfigurációt és az alacsony-pozicionálású hajtáslánc-beépítést dicsérik.

A kiegyensúlyozott és ötletes belső elrendezés önmagában még nem lenne elég az utaskapacitás növeléséhez. Az Econell 12 Next magas terhelhetőségű, 19,5” kerékátmérőjű futóművekkel rendelkezik. Ezeknek, valamint a legalább 1,5 tonnával alacsonyabb saját tömegnek köszönhetően az Econell 12 Next több utast tud szállítani versenytársainál - miközben nem válik túlterheltté.

Az állófelület döntő része alacsonypadlós részen helyezkedik el. Ráadásul az Econell 12 Next-ben nincs drága és bonyolult hajtott portál futómű.

Ha már elkerülhetetlen a dobogók alkalmazása, legalább ne zavarjanak: az Econell 12 Next-ben a nem alacsony padlószinten elhelyezett ülések is kényelmesen megközelíthetők, hiszen a dobogók magassága minimalizált.

Az Econell 12 Next túlteljesíti az előírásokat: az M3/II. osztály 380 mm, illetve az M3/I. osztály 340 mm-es előírásával szemben belépő magassága mindössze 320 mm, amely a térdeplő funkcióval a jármű jobb oldalán további közel 70 mm-rel csökkenthető.

Magas ülésszám trükközés nélkül: az utasülések beülési térköze városi kivitel (M3/I. osztály) esetén is eléri az elővárosi buszokra (M3/II. osztály) vonatkozó minimum-előírást. Ez városi kivitel esetén a minimumnál legalább 30 mm-rel nagyobb lábteret jelent ülésenként, és mindenhol meghaladja a 680 mm-t.

A szokásosnál vastagabb, 60 mm-es szivacsréteggel készülő utasülések kiváló komfortot biztosítanak elővárosi utazások alkalmával is.

A 19,5” kerékméretnek köszönhetően a kerékjáratokon elhelyezett ülések háttámlái között nem alakulnak ki kihasználatlan terek.

A harmadik ajtó utáni, emelt padlórész két, mindössze 200 mm magasságú lépcsőn közelíthető meg, és legmagasabb pontján is csak 450 mm-rel magasabb, mint az alacsony padlórész. Végre egy alacsony belépésű busz, ami hátul is komfortos!

A teljes hosszban alacsonypadlós buszokkal szemben az utolsó sorban is 5, teljes értékű ülés található. Mivel nincs motorsátor, jobb a hő- és hangszigetelés, és semmi nem korlátozza a kilátást.

A minden ponton legalább 560 mm széles járófolyosó az emelt padlós részen is lehetővé teszi az utasok egymás mögötti zavartalan elhaladását. A végig egyenes, törésektől mentes járófolyosó az autóbusz középtengelyén helyezkedik el, és teljesen függőleges felületek határolják a fellépők, dobogók környezetében.

Az Econell 12 Next emelt padlós része nemcsak névleg minősül állóhelynek. A járófolyosón a belmagasság mintegy 2 méter, és mivel a padló sík, ezen a szakaszon sem kellemetlen állva utazni.

Az emelt padlórész fölött is megfelelő a fejtér, hiszen nincs álmennyezet. A légcsatornák lapított geometriája miatt pedig még a külső üléseken utazók feje sem ütközik a légcsatornákba.

Kapacitás

Az Econell 12 Next átgondolt, kimagasló helykihasználású utastere a konvencionális csuklós buszokhoz képest jelentősen nagyobb kapacitást biztosít.

Szinte hihetetlen, mégis tény: az Econell 12 Next akár magasabb ülésszám mellett is nagyobb befogadóképességgel rendelkezik, mint közvetlen versenytársai.

Ülőhely

43 + 1

Kerekesszék elhelyezési lehetőség

1

Állóhely

40

*5 fő / nm értékkel kalkulálva.

Kapacitás

83 + 1

*5 fő / nm értékkel kalkulálva.

Technológia

Ultramodern multiplex rendszerű, Continental KIBES integrált fedélzeti elektronikus rendszer, Magyarországon elsőként alkalmazott funkciókkal.

2021-10-08-2
Virtuális műszerfal

Több megtekintése

22-09-30-8
Automata rögzítőfék

Több megtekintése

2021-10-06-3
Eső- és fényérzékelő

Több megtekintése

Újgenerációs fékrendszer (EBS 3.3), automata fékfunkciókkal rendelkező, elektronikus rögzítőfékkel (EPH).

Az opcionálisan rendelhető, motor-fókuszú FPT telematikai szolgáltatással nemcsak a közel valósidejű hibameghatározás válik lehetővé, hanem a nagytömegű adatelemzés módszerével (big data) a jövőben bekövetkező hibák előrejelzése is lehetséges.

A kétzónás klímarendszer opcionálisan UV-C fényt kibocsátó LED-modulokkal bővíthető, amelyek inaktiválják az utastér levegőjében jelenlévő mikroorganizmusokat. Az UV-C légsterilizációs technológia hatékony megoldás többek között a koronavírus elleni védekezésben.

A ködlámpákra is kiterjedő, Full LED világítás, eső- és fényérzékelővel, automatizált működtetéssel.

Töltőpontokkal felszerelt utasülések a mobil eszközök folyamatos rendelkezésre állásához.

Maximális pontosságú, dupla kamerás utasszámláló.

Akár 7+1 kamerás megfigyelő rendszer, valós idejű távoli felügyelettel.

A piacon elérhető legkisebb méretű oltóanyag tartállyal rendelkező, automata motortéri tűzoltó berendezés.

Borostyán vagy fehér színű LED-ekkel szerelt külső kijelzők, ultraszéles, 29” képátlójú utasinformációs monitorok

Új vezetőkörnyezet

Minden eddiginél tágasabb tér. Az Econell 12 Next teljesen új vezetőkörnyezete szintetizálja a komfortot, a funkcionalitást és követi a busz karakteres külső formavilágát.

Credobus Econell 12 Next - 10

Kifordítható ISRI vezetőülés

Széles tartományban állítható kormányoszlop

Multikormányról vezérelhető menürendszer 

Vezető által paraméterezhető virtuális műszerfal

Kamera monitor az ajtónyitó gombok közelében elhelyezve

Megkülönböztetett formájú ajtónyitó kapcsolók

Elektronikus rögzítőfék megvilágított kapcsolóval

Telefontartó USB-töltővel

Nagyméretű, kombinált táska- és palacktartó

Rejtett tárolórekesz, mely a vezetőfülke nyitásával válik hozzáférhetővé

Specifikáció

Járműkategória M3/II
Kapacitás
- Ülő utasok száma 43
- Álló utasok száma 40
- Kerekesszék elhelyezési lehetőség 1
- Járművezető 1
- Összesen 83 + 1
Méretek
- Hosszúság mm 12.230
- Szélesség mm 2.550
- Magasság (légkondicionálóval) mm 3.130
- Mellső túlnyúlás mm 2.570
- Tengelytávolság (A-B) mm 6.280
- Hátsó túlnyúlás mm 3.380
Ajtók
- Ajtószárnyak száma 2-2-0
Főegységek
- Motor FPT NEF 6 Euro 6 E
- Lökettérfogat ccm 6.728
- Teljesítmény kW 235
- Nyomaték Nm 1.100
- Sebességváltó ZF EcoLife 2
- Mellső futómű Rába A-605
- Hátsó futómű Rába A-309
Tömeg adatok
- Megengedett össztömeg kg 16.500
Hajtáslánc és főegységek
Euro 6 E motor
Automata sebességváltó
Biztonság és menetkomfort
Elektronikus vezérlésű fékrendszer (EBS 3.3)
Automata rögzítőfék (EPH)
Automata motortéri tűzoltó berendezés
Automatikus szintszabályzás
Virtuális műszerfal
Full LED világítás
Eső- és fényérzékelő
Hőmérséklet-szabályzás
Antivirális légkondicionáló (hűtő-fűtő)
Autonóm fűtőkészülék
Légelszívó ventillátor
Vezetőtér
Részben zárt vezetőfülke
Kifordítható Isri vezetőülés
Motorosan állítható és fűthető visszapillantó tükrök
Autórádió (MP3 lejátszással)
Utaskiszolgálás
Kerekesszék rámpa
Kerekesszék rögzítési lehetőség
Járműelektronika
Vezetéknélküli leszállásjelzők
USB-töltők
Utasinformációs rendszer
Biztonsági kamerarendszer
Utasszámláló berendezés

Hírlevél

Maradjunk kapcsolatban

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top